Accessorizing is een manier om je outfits wat meer pit te geven door kleinere stukken, zoals sieraden en schoenen, in je look op te nemen. Modeaccessoires zijn stukken die, hoewel ze praktische functies kunnen hebben, zijn gekozen als aanvulling op de rest van een outfit, of ook wel de finishing touch. Met accessoires kun je nieuwe energie toevoegen aan oude kledingstukken die je nog in je kast hebt liggen.

Hoewel accessoires dus een finishing touch kunnen geven, kunnen ze juist ook een hele mismatch zijn. Hierdoor is het belangrijk om te weten hoe je de juiste accessoires bij jouw kledingstijl kan vinden, zodat je net zoals swarovski beeldjes schijnt.

Schoenen

In tegenstelling tot andere accessoires, zul je waarschijnlijk elke dag schoenen moeten dragen. Hoewel het belangrijk is om een paar neutrale schoenen in je garderobe te hebben, zoals een witte sneaker, nude hakken en zwarte platte laarzen, kunnen opvallende schoenen je look naar een hoger niveau tillen. Zoek naar schoenen die leuk en toch comfortabel zijn, anders draag je ze nooit.

Kijk goed naar de outfit die je draagt en voor welke gelegenheid het is. Als het een casual dag is, mag je dus ook voor casual schoenen gaan. Wanneer je jouw outfit wat wilt spicen, kan je juist voor een leuke hak gaan. 

Kleine stappen

Als je je overweldigd voelt door de accessoire opties, kies dan slechts één accessoire stuk dat je een goed gevoel geeft en dat je bij meerdere outfits kunt dragen. Als je klaar bent om meer accessoires toe te voegen, creëer dan balans door een stuk te kiezen dat je look domineert in termen van grootte of kleur, en breng dan meer subtiele accessoires aan. Hiermee begin je klein maar zal je collectie langzaamaan gaan uitbreiden. Daarbij leer je dan ook welke accessoires waar bij passen. 

Horloges

Citizen eco drive horloge kan altijd gedragen worden bij je outfit. Of je nu op zoek bent naar een mooie accessoire voor een party, je werk, verjaardag of een etentje, een horloge kan altijd. Een horloge is namelijk practise maar kan je outfit heel elegant maken. Daarbij is er voor iedere pols een passende horloge. Let er dus wel op dat de horloge die je neemt niet te groot, te klein, te breedt of te smal is voor jouw pols. Dit kan namelijk de enige reden zijn waarom een horloge je outfit niet af maakt. 

Accessoires zijn practise

Accessoires zijn een makkelijke manier om een outfit mee te nemen van kantoor naar een etentje met vrienden. Een klassieke kleine zwarte jurk ziet er geschikt uit voor het werk in combinatie met een blazer en flats. Gooi de blazer weg, verwissel de flats voor stiletto’s en voeg een paar statement oorbellen of een cocktail ring toe en je bent klaar voor een avondje uit. Houd een paar favoriete accessoires in gedachten voor die momenten waarop je niet in staat bent om een volledige outfit wissel uit te voeren. 

Deze truc is ook zeer goed om toe te passen wanneer je op vakantie gaat. Neem een paar basic items mee met goede accessoires en voila, je hebt veel verschillende outfits.

Hoe vind je de juiste accessoires bij jouw kledingstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven