Er zijn tal van kapsalons en net zoals bij iedere andere zaak, is het belangrijk dat je met jouw kapsalon eruit springt en dus unique bent. Het creëren van een inclusieve ervaring wordt namelijk steeds belangrijker. Mensen moeten aangetrokken worden om naar jouw kapsalon te komen en alleen met een goede prijs en genoeg reclame, gaat je dit niet lukken. Zo moet je er namelijk ook voor zorgen dat je iets kan bieden wat andere kappers eventueel niet kunnen bieden. Hierdoor maak je jouw kapsalon nog diverser en kan je nog meer mensen aantrekken om langs te komen. 

Offer meer dan alleen een kapsalon

Eens in de zoveel tijd houden we ervan om onszelf te verwennen. Dit kan dus een knipbeurt zijn, een manicure en pedicure, gezichtsbehandeling en misschien wel een massage. Hoe fijn dit ook is, vaak zijn deze services niet op dezelfde locatie beschikbaar. Maar hoe fijn zal het nou zijn als dit wel het geval is? Ga dus eventueel samenwerken met een schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam om op deze manier nog meer service te kunnen aanbieden. Ga daarbij ook op zoek naar iemand die de nagels kan doen en een massage kan geven. Door je pakket uit te bereiden zal je meer klanten binnen halen.

Je kan ook eventueel zelf een schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam volgen.

Specialiseer in verschillende haartypes

Het is een bekend feit dat iedereen met krullend haar bij geen enkele salon een afspraak kan maken. In plaats daarvan wordt het ten zeerste aanbevolen dat ze een kapper bezoeken die precies weet hoe hun haartype zich gedraagt, evenals de beste manier om het te knippen en te stylen. In feite was het tot een paar jaar geleden zelfs moeilijk om haarverzorgingsproducten te vinden die specifiek gericht waren op krullend- en kroeshaar. 

Investeer dus in je opleiding en zorg ervoor dat je iets kan, wat vele andere kappers niet kunnen. Het knippen en stylen van krullend haar is namelijk moeilijk en vergt nou eenmaal een andere methoden dan elk ander soort haar.

 

Maak een afzonderlijke ruimte

Als je nog meer diversiteit in jouw kapsalon wilt, kan je een ruimte maken die alleen voor vrouwen is. Zo kunnen vrouwen met een hoofddoek ook bij jou terecht voor een knipbeurt. Zorg ervoor dat deze ruimte niet bij een raam is maar wel gezellig is ingedeeld. 

Zeker wanneer je een grote ruimte hebt kan je dus een gedeelte voor mannen maken, een gedeelte voor vrouwen en natuurlijk een voor beiden samen. Op deze manier maak je de kapper voor iedereen toegankelijk. 

 

Organiseer een speciale dag

Voor sommige mensen is naar de kapper gaan erg stressvol of zelfs beangstigend. Zo is er muziek, veel mensen, verschillende soorten geluiden en vervelende lampen. Maar ook deze mensen moeten naar de kapper kunnen. Plan dus bijvoorbeeld een dag in de week in dat er geen muziek is, de lampen wat zijn gedempt en je minder mensen dan normaal binnen laat. Hierdoor maak je jouw kapper ook toegankelijk voor deze mensen. Daarbij ervaren ze dan ook eens hoe het ook kan. De kapper moet namelijk een ontspannende plek zijn, niet een stressvolle waar je niet graag naartoe gaat. 

 

Tips om je kapsalon nog diverser te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven