tatoeage verwijderen dmv laserbehandeling

Op het moment dat je hem laat zetten weet je het zeker. Dit wil ik en ik krijg hier nooit spijt van. Het lijkt een prima plan. Een tatoeage met de (op dat moment) liefde van leven.

Maar wat nou als de liefde voor bij gaat, of dat je na 30 jaar het plaatje toch niet meer zo mooi vindt? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij. Want je kan je tatoeage op verschillende manieren laten verwijderen.

Spijt?

De liefde is voorbij, het plaatje verbleekt of de permanente make up past toch niet meer zo goed bij je. Dat is balen. Een tatoeage is namelijk voor altijd, dat werd je tenminste verteld. Dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Tegenwoordig kan je ongewenste tatoeages laten verwijderen met een laserbehandeling of in sommige gevallen een operatie.

Operatie

Een kleine tattoo kan je door middel van een operatie laten weghalen. Het is vaak in 1 keer klaar en na een herstel periode van een week of 4 a 6 ben je er vanaf. Het nadeel is wel dat je een litteken overhoudt aan de operatie. Er wordt immers in je gesneden.

Het kan ook zijn dat de plek waar de tatoeage zit/zat na de operatie pijnlijk is. Maar over het algemeen wordt deze pijn niet als vervelend ervaren.

Tatoeage laten verwijderen met een laserbehandeling

Een andere mogelijkheid die je hebt is het laten verwijderen van je tatoeage met een laserbehandeling. Een behandeling met een laser gebeurt door middel van gebundeld licht dat op de tatoeage wordt gestuurd. Het licht zorgt er voor dat de inkt in je huid uiteenvalt waardoor de tatoeage langzaamaan verdwijnt.

Als je het vergelijkt met en operatie duur het wat langer (niet veel overigens) maar het grote voordeel is dat het (meestal) geen littekens achterlaat.

Bij het weglaseren van een tatoeage kan de pijn na de behandeling wat heftiger zijn dan bij een operatie. Dit is wel afhankelijk van welke soort laser er gebruik wordt en of er tijdens het laseren huidkoeling wordt gebruikt.

Wat geef het mooiste resultaat

Als je het aan de huid experts vraagt zullen de meeste zeggen dat een laserbehandeling de beste resultaten geeft. Ook hier ben je weer afhankelijk van het soort laser. Sommige lasers verwijderen tatoeages bete, vooral wanneer de inktsoort metaal bevat.

Maar normaal gesproken heb je na een laserbehandeling geen littekens en verdwijnt de hele tatoeage waarna de huid normaal zal herstellen.

Een tatoeage laten verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven