We horen het de laatste tijd steeds vaker, mensen die een Botox behandeling ondergaan. Bij bepaalde mensen zie je er niks van terwijl sommige met een verbaasd gezicht rondlopen. Bij de één is de behandeling beter gelukt dan bij de ander. Maar dat ligt natuurlijk ook aan de wensen van de persoon in kwestie. Voordat je aan de slag gaat met een Botox behandeling is het goed om te weten wat Botox precies is, waar je het voor gebruikt en hoe je op zoek gaat naar een goede arts. 

Wat is Botox? 

Het is een vloeibare injectable die middels een injectie wordt ingespoten. Botox is geen substantie op zich, het is namelijk een merknaam van de substantie botulinetoxine. Het zorgt ervoor dat zenuwen tijdelijke wordt ontremd zodat deze zenuwen de spieren niet meer kunnen aansturen. Wanneer dat gebeurt kan je rimpels en groeven verzachten zodat je er vitaler uitziet. 

Waar gebruik je Botox voor?

Botox werkt anders dan fillers. Botox zorgt er namelijk voor dat je spieren tijdelijk niet meer in beweging komen, waardoor de fronsrimpel en andere rimpels wegblijven. Rimpels ontstaan namelijk omdat we onze spieren vaak aantrekken bij bepaalde emoties. De meeste Botox behandeling komen dan ook voor in het bovenste gedeelte van het gezicht. Denk aan voorhoofd rimpels of lijntjes rondom de ogen of de neus.

Hoe zoek je een goede arts?

Het zoeken van een gekwalificeerd cosmetisch arts moet je niet onderschatten. De eerste en beste Botox aanbieding kan namelijk veel meer kwaad doen dan je van tevoren had gedacht. Denk aan andere Botox of een behandeling die slecht uitgevoerd is. Dat gaat natuurlijk ten koste van je gezicht. Iedereen wil er goed bijlopen. Ook al is Botox tijdelijk. Een gekwalificeerde behandeling bestaat uit goede producten in combinatie met een ervaren arts. Een arts dient te allen tijde BIG geregistreerd te zijn en ingeschreven te staan bij het NVCG. Laat je altijd goed informeren over de substantie die een cosmetische kliniek gebruikt.

Alles over Botox lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven