Wat houdt een voetreflexmassage in Veenendaal in?Wat houdt een voetreflexmassage in Veenendaal in?Dat een massage goed en fijn is voor uw fysieke en mentale gezondheid, is vast geen onthulling. Bent u echter al bekend met een zogeheten voetreflex massage? Deze massage wordt onder andere in Veenendaal op zeer frequente basis uitgevoerd. Dit type massage kent vele voordelen. Welke voordelen dat zijn, valt te lezen in dit blog artikel. Leest u mee?

De precieze inhoud van een voetreflex massage

Om te beginnen: wat houdt de voetreflex massage nu precies in? Is dat een nieuwe, hippe trend die kortstondig aanhoudt of juist ook op de lange termijn populair blijft? Om antwoorden te geven op uw vragen zal eerst worden uitgelegd wat de voetreflex massage precies inhoudt. Daarna wordt verder ingezoomd op de voordelen. De voetreflex massage wordt veel toegepast als massagetechniek. Toch zijn (nog) niet veel mensen bekend met dit soort massage, terwijl het u zoveel kan bieden en meerwaarde heeft. Bij deze massage worden de reflexen in uw voeten gestimuleerd, zodat er in de corresponderende delen van het lichaam reacties worden opgewekt. Enige voorbeelden van dit soort reacties zijn ontspanning of een terugkeer van de evenwichtstoestand, mocht deze eerder verstoord zijn geraakt bij u. Het doel van deze massage is om het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren en waar nodig aan te moedigen.

De geschiedenis achter de voetreflex massage

Wanneer er wordt gesproken over de voetreflex massage, dan gaan we ver terug in de tijd. Deze massage vindt haar oorsprong in India, Egypte en zelfs bepaalde indianenstammen. Het is dus al een massage die al duizenden jaren wordt gebruikt en dit maakt het zeker niet iets van de laatste tijd. Door de jaren heen zijn er vele nieuwe ontwikkelingen gekomen en dat heeft uiteindelijk geleid tot de voetreflex massage van vandaag de dag. Tot op heden wordt deze massage nog altijd gebruikt door veel therapeuten en massagepraktijken.

De voordelen van een voetreflex massage (in Veenendaal)

Een voetreflex massage heeft zoals gezegd vele voordelen. Hierbij kunt u onder andere denken aan het volledig ontspannen en ont-stressen van uw lichaam. Bovendien verbetert de voetreflex massage de doorbloeding en afvalstoffen worden gemakkelijker en ook sneller afgevoerd. Daarnaast is een mooie bijkomstigheid van de voetreflex massage dat het helpt bij de preventie van bepaalde klachten die u kunt ervaren. Hoe fijn is dat? Het is dan ook raadzaam om u eens verder te verdiepen in de voetreflex massage en wat de voetreflex massage voor u persoonlijk kan betekenen.

Een aantal voorwaarden voor de voetreflex massage en een ander aandachtspunt

Bent u na het lezen van dit blog artikel nieuwsgierig geworden na deze massage? Wilt u de voetreflex massage persoonlijk ervaren? Houd er dan rekening mee om zowel voor als na de behandeling voldoende water te drinken. Door de behandeling komen er namelijk afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen moeten door uw lichaam worden afgevoerd. Er zitten wel een aantal voorwaarden wanneer u een voetreflex massage ziet zitten. Wanneer u bijvoorbeeld zwanger bent, griep of koorts heeft, dan is een voetreflex massage niet aan te raden. Daarnaast mag u ook geen wonden, trombose of een schimmelinfectie aan de voet hebben.

Naast deze massage kan een ander soort (ontspannende) massage nooit kwaad. Ieder mens heeft behoefte aan ontspanning en relaxen. Informeer bij de fysio of een massagepraktijk bij u in de buurt welke opties en mogelijkheden er op de korte termijn zijn.

Wat houdt een voetreflexmassage in Veenendaal in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven