Oorbellen zijn er in alle soorten, kleuren, vormen en maten. De juiste oorbel voor je outfit kiezen kan een uitdaging zijn. Ga je voor de grote oorbellen of toch de kleinere oorbellen? Kies je zilveren oorbellen voor dames of ga je toch voor de gouden? Naast de verschillende kleuren, heb je ook oorbellen vanuit verschillende landen en culturen. Zo heb je wereldse juwelen. Bij het uitkiezen van een oorbel voor je outfit, is het belangrijk om te weten wat je meestal draagt qua sieraden. Denk bijvoorbeeld aan gouden sieraden of zilveren sieraden. De oorbellen die je zou willen dragen zouden wel bij de andere sieraden goed moeten passen. Als je bijvoorbeeld een zilveren oorbel hebt, een gouden horloge en een rosé gouden armband, dan matcht het niet met elkaar. Dat is vaak geen gezicht.

Tips voor de juiste oorbel

De 5 tips voor het vinden van de perfect oorbel voor de juiste outfit heeft betrekking op de gezichtsvorm, gelegenheid, persoonlijkheid, andere accessoires en oorbellen voor iemand anders.

Gezichtsvorm

Je gezichtsvorm kan bepalen of een oorbel wel of niet bij je past. Wanneer je bijvoorbeeld een vierkante gezichtsvorm hebt dan zijn vaak ronde oorbellen mooi. De hoeken in het gezicht zullen er smaller uitzien door de vorm van de oorbel. Wanneer je een rond hoofd hebt dan zijn langwerpige oorbellen vaak wat beter om te dragen. Dit komt doordat het gezicht dan wat langer en smaller gaat lijken. Heb je nou juist een langwerpige gezichtsvorm dan zijn juist korte oorbellen perfect. Alle soorten oorbellen passen vaak bij een ovale gezichtsvorm.

Gelegenheid

Aan de hand van de gelegenheid kun jij je oorbellen uitzoeken. Ga je naar een feestje? Doe dan bijvoorbeeld een opvallende oorbel in. Naar kantoor kun je wat subtielere oorbellen dragen.

Persoonlijkheid

Je persoonlijkheid kan je keuze in oorbellen beïnvloeden. Wanneer je iemand bent die niet graag opvalt, dan draag je meestal ook oorbellen die niet graag opvallen. Zo is dit ook andersom.

Andere accessoires

Bij het uitkiezen van oorbellen kun je ook kijken wat voor andere sieraden jij gaat omdoen. Denk bijvoorbeeld aan een ketting of armband. Wanneer jij vindt dat deze genoeg opvallen, dan kun je kiezen voor een rustigere look bij je oren. Het dragen van andere accessoires kunnen hier ook een rol bij spelen. Denk bijvoorbeeld aan een riem, tas of een sjaal.

Oorbellen voor iemand anders

Bij het uitkiezen van oorbellen, kies je al vaak je eigen smaak. Probeer bij het vinden van een oorbel voor iemand anders, de stijl van de ander voor je te zien.

5 tips voor het kiezen van de perfecte oorbellen bij je outfit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven