Gelnagels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken! De met UV-licht gevormde nagels zijn stevig, duurzaam en een superleuke manier om jezelf te uiten. Na een tijdje komt er toch een moment dat ze beschadigen, dat je het kleurtje zat bent of er liever even helemaal vanaf ziet om je natuurlijke nagels rust te geven. Je kan je gelnagels verwijderen bij een specialist, maar dit kan je ook gemakkelijk zelf doen.

 

Stap voor stap gelnagels verwijderen

Ga voorzichtig te werk om jouw nagels niet te beschadigen. Het lospeuteren van je gelnagels is dan ook echt een no go, hoe verleidelijk het soms ook is. De makkelijkste manier is het losweken van de gelnagels met aceton. Ga in no time thuis aan de slag met deze tips en tricks.

 

Stap 1

Begin met het licht vijlen van de bovenste laag van de nagels. Dit zorgt er voor dat de aceton beter in kan trekken.

 

Stap 2

Om de huid rondom je nagels te beschermen is het goed om dit in te smeren met vaseline. Dit gaat gemakkelijk met behulp van een wattenstokje.

 

Stap 3

Doop een watje in de aceton en zorg ervoor dat deze goed doorweekt is. Plaats het watje op de gelnagel en wikkel deze dan in met aluminiumfolie. Herhaal deze stap voor alle nagels en laat dit ongeveer 15 minuten zitten.

 

Stap 4

Verwijder de folie van je vingers. Als het goed is zou de nagellak gelijk los moeten laten. Is dit niet het geval? Herhaal de vorige stap dan nog een keer en probeer het opnieuw.

 

Stap 5

Zitten er nog restjes nagellak op je nagels? Verwijder deze dan met een polijstvijl. Zo werk je tegelijkertijd ook gelijk wat oneffenheden weg.

 

Nagel verzorging tips

Naast je gelnagels verwijderen is het verzorgen van je nagels misschien nog wel belangrijker. Met deze nagel verzorging tips help jij je nagels een handje om te herstellen.

 

Spoel eerst de aceton goed van je nagels af. Nu de gelnagels verwijdert zijn zal je merken dat je eigen nagels wat gevoeliger zijn. Het is slim om even op te passen met chemische stoffen. Draag met het schoonmaken bijvoorbeeld handschoenen ter bescherming. Hiernaast is gebruik van een nagelriemolie een echte aanrader, deze verzorgt zowel de nagels als je nagelriemen.

Gemakkelijk zelf gelnagels verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven