Het geeft niet direct resultaat

Botox is niet altijd direct zichtbaar. Bij sommige mensen is het effect al na een dag zichtbaar en bij anderen duurt het soms twee weken. Vaak voelt men een lichtelijke gevoelloosheid op de plek van de behandeling. Dan weet je dat de botox zijn werking doet.

Eerder beginnen helpt niet 

Sommige mensen beweren dat des te eerder je begint met het laten opvullen van rimpels, hoe beter het is. Je zou dan minder rimpels krijgen en dat willen we natuurlijk allemaal. Een arts heeft uitgelegd dat het niet persé je rimpels verminderd als je eerder begint omdat de spieren uiteindelijk toch wel weer gaan werken. Toch is het wel zo dat als je eerder begint met een botox behandeling, het gemakkelijker is om het bij te houden en het gewenste resultaat te krijgen.  

Er is geen startleeftijd

Uiteraard is het zo dat je boven de 18 jaar moet zijn wil je een botox behandeling laten doen. Toch is het  niet zo dat je op een bepaalde leeftijd het beste kunt beginnen omdat iedere huid anders is. Sommige mensen beginnen al vroeg met het krijgen van rimpels, waar anderen eigenlijk nooit de behoefte hebben om een botox behandeling te laten doen. 

Er zit wel degelijk verschil tussen botox en fillers

Botox is gemaakt van een eiwit wat in je spiertjes wordt gespoten. Het eiwit gaat op het zenuwuiteinde zitten waardoor deze spier niet meer functioneert en gaat samentrekken. Zo trekken de rimpels weg. Een botox behandeling komt het meeste voor op het voorhoofd, bij de kraaienpootjes en in de mondhoeken.

Fillers daarentegen is een vulmiddel gemaakt op basis van hyaluronzuur. Vaak wordt het gebruikt om de lippen of het gezicht meer volume en contouren te geven. Botox is eigenlijk meer voor beginners omdat het voor beginnende lijntjes de meest effectieve oplossing is. Heb je echt last van volumeverlies? Ga dan voor fillers. 

Dit zijn feitjes over botox behandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven