De zwangerschapsperiode

Het is een mooie maar spannende periode als u voor de eerste maal zwanger bent. U weet niet wat er allemaal gaat gebeuren. Wanneer u in Amsterdam woont, kunt u contact opnemen met een verloskundige. Neem contact via een verloskundig praktijk die bij u in de buurt is. Wanneer u telefonisch contact heeft opgenomen, dan kunt u een afspraak maken. Bij het eerste gesprek zal u worden uitgelegd wat er allemaal gaat gebeuren tijdens uw zwangerschap. De aandacht die u en uw partner krijgt, zal tijdens de periode dat u zwanger bent centraal staan. Tijdens uw zwangerschap, bevalling en de zorg erna wordt u met liefde en optimale zorg begeleid.

De Nederlandse beroepsorganisatie van Verloskundigen (KNOV)

Het KNOV streeft naar de beste zorg voor de zwangere, de partner en het ongeboren kind. De organisatie zal het geheel ondersteunen, verbinden en de belangen te behartigen. Nederland levert de beste geboortezorg. Als we kijken naar de doelmatigheid hebben we in Nederland kwalitatief de beste zorg. Dat is goed voor de moeder en het kind. Zij die u bijstaan spelen hierbij een belangrijke rol.

Het maken van echo’s.

Tijdens uw zwangerschap wordt er meerdere malen een echo gemaakt. Dit doet men natuurlijk niet voor niets. De eerste echo die ongeveer na 7 weken zal plaatsvinden kunt u de hartslag van uw baby zien. De echo die vervolgens tussen de 10 en 12 weken wordt gemaakt doet men om te kijken wanneer de bevalling zal plaatsvinden. Bij de echo bij 13 en 20 weken wordt gekeken of de lichamelijke ontwikkeling van de baby in orde is. U heeft ook nog een echo rond de 35ste week. Dat wordt gedaan om te kijken of de baby goed ligt voor de bevalling. Wanneer men het niet vertrouwt, dan zal er een specialist worden ingeschakeld. Hij of zij zal dan beoordelen wat er verder gaat gebeuren.

Als u in Amsterdam woonachtig bent

Bevallen Amsterdam is mogelijk omdat u daar ruimhartig kunt kiezen uit de personen die u kunnen helpen. Omdat bij een bevalling altijd vragen kunnen optreden is het belangrijk dat u uw vragen kunt stellen aan de verloskundige die u heeft uitgekozen en bij u in de buurt woont. Zij zal dan langskomen om uw vragen te beantwoorden en u gerust te stellen. Omdat de hele zwangerschapsperiode spannend is, is het fijn om een contactpersoon te kunnen benaderen. Zo kunt u genieten van uw zwangerschap, geboorte en de tijd erna.

Verloskundigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven