Niets is zo fijn als jezelf even helemaal verzorgen in het weekend. Denk hierbij aan een pedicure en een heerlijk haarmasker. Op deze manier kom je helemaal tot rust en kan je weer fris en fruitig aan de slag op maandag. Echter is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Zodra je dit namelijk niet doet, kan dit juist tegenwerken op de maandag ochtend. Denk hierbij aan een masker waar je huid rood door uitslaat of een haarmasker die eigenlijk gemaakt is voor onwijs droog haar. Niets is daarom zo belangrijk als het kiezen van de juiste producten. Denk hierbij aan de juiste texturizer, de juiste shampoo en de juiste gezicht crème. Echter zijn er zoveel verschillende soorten, dat het je erg moeilijk wordt gemaakt om de juiste te vinden. Om je hierbij te helpen beschrijft dit artikel enkele stappen waardoor jij de juiste keuzes maakt als het gaat om verzorgingsproducten.

Ken jezelf

Ten eerste is het belangrijk dat je je bewust bent van jezelf. Heb je droog haar of meer last van vettig haar? Heb je een droge of een gecombineerde huid? Veel van deze vragen kan je beantwoorden door ervaring, maar soms is het verstandig om je hierbij te laten adviseren. Je kan bijvoorbeeld een scan laten maken van je huid waardoor je precies weet wat voor soort huid je hebt. Hierbij kunnen ze je dan ook adviseren over het soort producten die hierbij het best werken. Dit is daarom zeker een goede optie om te overwegen.

Oriëntatie

Zodra je je bewust bent van jezelf is het tijd om je te oriënteren. Denk hierbij aan verschillende blogs die schrijven over de nieuwste producten of juist blogs die schrijven over hun ervaringen met producten die al langere tijd bestaan. Op deze manier kom jij erachter welke texturespray het best gecombineerd wordt met jouw soort haar. Ook door te lezen over de ervaringen van anderen krijg je een idee over de waarde van het product. Staat de prijs in verhouding tot wat het product levert? Dat soort vragen worden beantwoord door jezelf in te lezen voordat je naar de winkel gaat.

Naar de winkel

Zodra je jezelf hebt ingelezen is het tijd om naar de winkel te gaan. Doordat je je al hebt ingelezen weet je al veel af van het product, maar het is altijd handig om je nog even te laten adviseren door de medewerker en eventueel alternatieven aangeboden te krijgen die je online nog niet had ontdekt. Op deze manier verbreed je je horizon en zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt. 

De juiste producten om jezelf in het weekend te verzorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven