Een heerlijke sereniteit heeft bezit genomen van mijn hele ziel, zoals deze zoete ochtenden van de lente waar ik met heel mijn hart van geniet. Ik ben alleen en voel de charme van het bestaan op deze plek, die werd gecreëerd voor de gelukzaligheid van zielen zoals de mijne.

 

 

Ik ben zo gelukkig, mijn beste vriend, zo verzonken in het exquise gevoel van louter rustig bestaan, dat ik mijn talenten verwaarloos. Ik zou op dit moment niet in staat moeten zijn om ook maar één slag te trekken; en toch voel ik dat ik nooit een grotere kunstenaar ben geweest dan nu.

 

De meridiaanzon valt op het bovenoppervlak

Terwijl de lieflijke vallei om me heen wemelt van de damp en de meridiaanzon het bovenoppervlak van het ondoordringbare gebladerte van mijn bomen treft.

Ik gooi mezelf neer tussen het hoge gras bij de sijpelende beek terwijl ik dicht bij de aarde lig. Duizend onbekende planten worden door mij opgemerkt. En slechts een paar verdwaalde glinsters sluipen het binnenste heiligdom binnen.

Als ik het geroezemoes van de kleine wereld tussen de stengels hoor, en vertrouwd raak met de talloze onbeschrijfelijke vormen van de insecten en vliegen.

Dan voel ik de aanwezigheid van de Almachtige, die ons naar zijn eigen beeld heeft gevormd, en de adem. Ik ben zo gelukkig, mijn beste vriend, zo verzonken in het exquise gevoel van louter rustig bestaan, dat ik mijn talenten verwaarloos. Ik zou op dit moment niet in staat moeten zijn om ook maar één slag te trekken; en toch voel ik dat ik nooit een grotere kunstenaar ben geweest dan nu.

Top 5 therapieën om te proberen wanneer u een spa bezoekt
Schuiven naar boven